Módlmy się za kapłanów – Nowych Apostołów Woli Bożej
Módlmy się za kapłanów – Nowych Apostołów Woli Bożej. Jezus sam pragnie dotknąć serc swoich kapłanów i napełnić ich Duchem Świętym, aby rozpoznali skarby zawarte w Darze Życia w Jego Woli. Włączamy się w tę modlitwę, błagając z pokorą, by Aniołowie przygotowali drogę dla Nowych Apostołów Jego Królestwa.
Módlmy się za kapłanów – to przez nich Bóg pragnie objawić światu Swój plan miłości.

MODLITWA O POZNANIE DARU ŻYCIA W WOLI BOŻEJ DLA KAPŁANÓW
Abba Ojcze, w imię Jezusa, w Jedności, Mocy i Miłości Ducha Świętego, pod płaszczem Matki Bożej, Królowej Nieba i ziemi, ze wszystkimi Świętymi Aniołami i Świętymi, za wstawiennictwem Sługi Bożej Luizy Piccarrety modlimy się:
Panie Jezu, przywołaj Swoich Świętych Aniołów (kiedy wszyscy kłaniamy Ci się twarzą do ziemi) i powiedz Swoim Świętym Aniołom, aby dotknęli czół Twoich Kapłanów, którzy mają widzieć Pisma Sługi Bożej Luizy Piccarrety, aby napełnić ich Duchem Świętym, aby napełnić ich Światłem, aby mogli zrozumieć Prawdy i Dobro zawarte w jej Pismach.
Przyjmij naszą pokorną modlitwę i uczyń ją Twoim rozkazem, aby wszystko zostało wypełnione i ukończone zgodnie z Twoją Najświętszą Boską Wolą.
Fiat! Amen!
Niech tak będzie!
"Potem mój Słodki Jezus wziął wszystkie tomy spisane o Jego Boskiej Woli, połączył je razem, a potem przycisnął je do Swojego Serca i z niewypowiedzianą czułością dodał: „Błogosławię te Pisma z Serca. Błogosławię każde Słowo; Błogosławię efekty i Wartość, którą zawierają. Te Pisma są częścią Mnie Samego”.
Potem wezwał Aniołów, którzy upadli na twarz, aby się modlić. A ponieważ obecni byli dwaj kapłani, którzy mieli widzieć Pisma, Jezus kazał aniołom dotknąć ich czół, aby wylać na nich Ducha Świętego, by tchnąć w nich światło, pozwalające im zrozumieć Prawdy i Dobro zawarte w tych Pismach. Aniołowie wykonali tę czynność, a Jezus, błogosławiąc nas wszystkich, zniknął.
Księga Nieba, Tom 17
„A ponieważ Moja Wola pragnie ustanowić Swoje Królestwo pośród ludzi, przez ciebie [Luizo] chcę złożyć depozyt tej Niebiańskiej Doktryny w moich Kapłanach jako Moich Nowych Apostołach, abym najpierw mógł utworzyć z nimi Więź Połączenia z Moją Wolą, a następnie oni mogliby ją przekazać pośród ludzi".
Księga Nieba Tom 19, 15 czerwca 1926
_edited.png)